NM | UM i Son

I nydelig vær og med over 18 grader i vannet, satte idylliske Son en flott ramme for årets ungdomsmesterskap i triatlon. Det var også fantastisk stemning, og mange tilskuere som var med på å skape en flott opplevelse for deltakerne.

Ungdomsmesterskapet

Ungdomsmesterskapet er for de mellom 13 og 16 år. Det var 30 gutter som stilte i enten rekrutt 13-14 eller ungdom 15-16, og til sammen 5 jenter. Noen utøvere deltok for første gang på en supersprint. Vi håper alle hadde en da fylt med mestring, begeistring og fellesskap.

Det var tett konkurranse i guttenes løp. Opp fra fjorden var Mikkel Sundin, Røa IL, i 13-14 årsklassen (RG) først, etterfulgt av Ola Rasmussen Vestbø fra Haugesund TK i 15-16 årsklassen (UG), med Birk Eyde fra arrangørklubben Soon TK (UG) like bak. Carl August Jensehaugen, Røa IL, Ivan Johansen, Mysen SK og Vegard Horgen, Skarphedin IL var de neste inn i skiftesonen. Ola og Birk hentet inn Mikkel i skiftesonen og knivet deretter om seieren i UG.

Casper Rønning fra Horten og Omegn CK syklet seg opp til en tredjeplass i UG, under minuttet bak Birk og Ola inn i skiftesonen. Birk var først ut av skiftesonen til løp, men ble hentet inn av Ola på siste runde på løpingen. Ola løp sterkt og tok sin første seier i årets supersprintcup. Casper beholdt tredjeplassen.

Mikkel holdt ledelsen i RG hele veien, selv om Eirik Berling Grande fra samme klubb løp sterkt og hentet inn litt tid på slutten. Emil Aleksander Evensen fra Soon TK ble nummer 3.

I jentenes løp var Sara Magndal fra Nittedal TK først opp av vannet, etterfulgt av Nora Elise Mustorp fra Mysen SK, begge i 15-16 årsklassen (UJ). På sykkel dro Sara i fra og Celine Madeleine Braaten fra Høybråten og Stovner IL syklet sterkt og syklet forbi Nora. Slik ble også resultatet til slutt: Sara vant, foran Celine og Nora. Ane Høien var eneste i klassen RJ 13-14 som fullførte, men hun gjorde også en veldig god konkurranse og var sterk på både svøm, sykkel og løp.

Det var flott å se så mange deltakere på guttesiden, og så håper vi at flere jenter blir med. Deltakere i Son, uansett kjønn, meldte om at de elsket løypa, stemningen og konkurransen. Vi så mange smil inn mot mål.

Vi gratulerer alle sammen!

Nora Elise Mustorp

Nora Elise deltok på supersprint for første gang, og dette gav mersmak. Hun er påmeldt Soon Tryathlon senere denne sesongen.

NM agegroup

For agegroup var det i Son lov å ligge på hjul, noe som flere benyttet seg av enn i Lillomarka tidligere i sesongen, hvor også drafting var lovlig. Etter en eller to runder hadde flere gruppert seg på sykkel.

Det var den sterke svømmingen og løpingen til Tomas Windheim fra BTC som sikret at han kom først i mål av alle agegrouperne. Han stilte i M30, og kom opp av vannet nesten minuttet før de neste utøverne; Anne Grete Haugan og Ole Andreas Alsos, beggge fra Trondheim TK og i 40-aldersklassen.

Kjell Magnus Antonsen fra Lysaker Sportsklubb og i M45 aldersklassen, syklet sterkt som alltid og kom i mål som nummer to blant herrene, etterfulgt av Eyvind Kartveit fra BTC (M40).

I herrenes konkurranse hadde vi flere som stilte i M60, hvor Egil Tautra fra Trollveggen TK tok en solid seier med den imponerende sluttiden 1:16.24. Ivar Mjåland (Kristiansand TK) i M65-klassen var ikke mye svakere. Han vant klassen som eneste utøver. Det gjorde også Hjalmar Schiøts fra Tønsberg TK i M70-klassen. Vi lar oss ofte imponere av Hjalmar, og gjør det igjen i Son. Han kom inn på tiden 1:16:48, som ville holdt til en andreplass i M25.

I kvinnenes konkurranse var det de sterkeste løperne som gjorde opp om de øverste plassene på resultatlista. Eline Granne Andresen fra Oslofjord TK løp seg opp til seier i K25 etter å ha ligget på femteplass av kvinner totalt på syklingen. Ann Johnsen (M45) vant sin klasse etter å ha syklet og løpt meget sterkt. Henriette Mero fra Bygdø IL var tredje kvinne inn i mål, og kom på andre plass i K25. Supersyklisten Ellen Jendal som nå også har fått på plass løpingen, kom i mål som nummer fire, og vant K50. Marianne Sirnes Engen vant den eldste aldersgruppen på kvinnesiden, K55.

Miksstafett

De siste to årene har Åsane CK og Haugesund TK vunnet hver sin miksstafett, og de to klubbene har knivet jevnt begge årene. Det var leit at Haugesund ikke klarte stille lag i år og at konkurransene i Son og Haugesund falt på samme helg. Åsane CK tok sin andre seier i miksstafett, en seier klubben setter veldig høyt. De stilte også med et toppet lag, som inkluderte landslagsutøverne Stine Dale og Vetle Thorn. I tillegg hadde de unge Didrik Prestegård og Hanna Grieg Sæthre som begge har fått representere Norge i juniorløp internasjonalt.


Trondheim TK var nær pallen i fjor, og i år tok de en solid andreplass. Med på laget var Anne Grete Haugan, Henning Andersson, landslagsutøver Solveig Løvseth og Theodor Karlsen. Nittedal TK kapret tredjeplassen. De hadde vinneren av ungdomsmesterskapet Sara Magndal på første etappe, samt Joakim Almløf, Håkon Johannessen og Ina Karlsson Elmholdt. Halden TK som stilte lag for første gang kom på fjerde. I alt stilte 14 lag.

Stine Dale forteller om miksstafetten 2019

Trondheim endelig på pallen!

NM Elite og NM Junior

I eliteklassen var det to landslagsutøvere som stilte til start, både i herrer og kvinner: Endre Espedal fra Haugesund TK, Vetle Thorn fra Åsane CK, Solveig Løvseth fra Trondheim TK og Stine Dale, Åsane CK. Det var også disse fire som kjempet om seieren i sine respektive klasser.

Stine Dale kom først opp av vannet i kvinneklassen, tett fulgt av Solveig Løvseth. Det var Solveig som var først ut på sykkel, og ledet med 44 sekunder etter to runder, men da hun fikk et teknisk problem med sykkelen ble hun liggende langt bak Stine, noe hun aldri helt klarte å hente inn igjen.

De to har knivet veldig jevnt i internasjonale konkurranser i sommer og det ville ha vært veldig spennende å se dem knive hele veien inn mot mål. Karoline Simonsen fra Bryne lå an til en tredjeplass i klassen, men løp feil. Karoline Nikolaisen fra Oslofjord kapret dermed tredjeplassen. Siden det ikke var nok startende i kvinneklassen ble det ikke delt ut kongepokal i denne klassen.

I herrenes løp var det Vetle Thorn som ledet ut av svøm etterfulgt av Endre Espedal og Andreas Mathingsdal Pedersen fra Kristiansand TK. Endre tok raskt opp jakten på Vetle ut på sykkel og lå foran etter første runde.

Bak dem dannet det seg et par grupper som besto av både elite og junior herrer.

Ut på løp lå Endre og Vetle fortsatt samlet. Det gjorde også Morten Hansen, Lørenskog CK, og Andreas Mathingsdal Pedersen som knivet om den siste pallplassen. Vetle vant til slutt på tiden 57:53, 25 sekunder foran Endre og 2:32 foran Morten.

I junior kvinner var Julie Jespersen oppe av vannet like bak Solveig i eliteklassen. Ledelsen i juniorklassen beholdt hun hele veien gjennom konkurransen.

Andrea Vanebo fra Bergkameratene IL som kom på 2. plass, gjorde en god konkurranse men mistet litt tid for hver runde i hver disiplin. Det var jevnere og flere deltakere i herrenes løp.

Landslagets Sebastian Wernersen, som representerer Tønsberg TK var først opp av vannet. Han ble tett etterfulgt av en annen landslagsutøver, Erik Nygaard Madsen fra Haugesund TK. Marius Buestad Lohmann tok seg forbi Erik i skiftesonen. Ut på sykkel etterfulgte også Filip Meo, OI, Petter Ellingsbø Hamar IL og Birk Eyde fra arrangørklubben Soon TK, innen minuttet på Sebastian. God og tøff sykling fra alle juniorene, hvor flere av de samarbeidet godt med eliteutøvere, gav raske tider i Son. Trolig var det et uhell for Sebastian som gjorde at han misset pallen tilslutt. Det var Marius og Erik som kjempet om seieren etter T2 og i mål var Erik 20 sekunder foran Marius, med Filip Meo som nummer tre. Vi gratulerer alle som var med – alle bidro til å skape stor feststemning i Son denne dagen.

Majestetisk NM i Lofoten

NM i Lofoten

I midten av august blir del to av NM arrangert i Lofoten. Her er det mange distanser å velge i og flere kan kombineres. Det blir NM i duatlon, akvatlon, langdistanse og normaldistanse. I tillegg vil det være et barnearrangement, en SuperS …

LES MER
Forvent høy fart, høy stemning og en triatlonopplevelse helt utenom det vanlige

Norgesmesterskapet i Son

Første NM i triatlon i 2019 vil være i Son, på østsiden av Oslofjorden. Her blir det NM sprint for elite, junior og agegroup, ungdomsmesterskap og NM i miksstafett. Arrangørklubben er Soon Triathlonklubb, som har god erfaring med triat …

LES MER
Hove Tri - sørlandets vakreste utfordring - også i år 2019

Hove Tri

Hove Tri er en årlig tradisjon for mange. Arrangementet ble gjennomført for 11. gang lørdag 15. juni. Utgangspunktet er Hove Camping – nå Canvas Hove, som ligger i et verneområde ved Raet nasjonalpark på Tromøy sør for Arendal.

LES MER
Kompakt arena og teknisk løype skapte stor begeistring - Lillomarka Arena Triatlon

Lillomarka Arena Triatlon

I pinsehelgen ble Lillomarka Arena Triatlon arrangert for første gang. Arrangøren hadde lovet en fartsfylt dag, med en helt unik løype med masse teknisk sykling i rulleskiløypa på Lillomarka Arena. Høybråten og Stovner IL var arrangør, i …

LES MER
  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Nordic Choice Hotels
  • Larsen Consult
  • Fursetgruppen