Majestetisk NM i Lofoten 2019

I midten av august blir del to av NM arrangert i Lofoten. Her er det mange distanser å velge i og flere kan kombineres. Det blir NM i duatlon, akvatlon, langdistanse og normaldistanse. I tillegg vil det være et barnearrangement, en SuperSprint (NorgesCup) og en swimrun. Alt vil foregå i og rundt Svolvær og Henningsvær. Reisen til NM er en unik anledning til å oppleve vakre Lofoten. Legg gjerne inn noen ekstra dager til opplevelser i verdens vakreste øyrike.

Hva du kan forvente deg på svømmingen i Lofoten

Med unntak av akvatlon og swimrun, vil konkurransene starte i Svolvær. Her svømmer alle rundt fiskebåtene ved bykaia. De som gjennomfører langdistansen svømmer også forbi «Fiskekona», en statue et stykke ut fra tettstedet. I vannet, som antagelig holder 14-16 °C vil du antagelig se noe småfisk, kråkeboller, tang og tare. Ikke hai dessverre, da må du på djupere sjø, og her er det heller ikke vanlig med så mye brennmaneter. 

Syklingen – normal og lang

På sykkelen kan du nyte naturen. Det er stort sett fjell på den ene siden og hav på andre. På langdistansen er det et par tunge kneiker, men ellers er det småkupert.

Løpingen – normal og lang

Både på normal- og langdistanse skal Tjeldbergtinden som sikker opp 367 meter over havet forseres. Her blir ikke tempoet så høyt, noe som er like greit for dette er vakkert! På toppen får du en fantastisk 360° utsikt over fjell og fjord og innsjøer. 

For de som deltar på langdistansen er Tjeldbergtinden det andre fjellet som skal forseres. Først skal en litt lengre bakke forseres, men den er ikke like bratt. Når du beveger deg opp kan du se nordover, utover Vesterålen, og på vei ned får du utsikten over sørsiden av Lofoten. Du passerer et par idylliske vann på toppen.

Supersprint og duatlon

Supersprint og duatlon har samme trase på sykling og løp, og svømmingen for supersprinterne er en kortere versjon av svømmetraseen på olympisk distanse. Alt er sentrumsnært, slik at det blir god stemning hele veien, og enkelt for publikum å følge med. Det blir ganske flatt; over Svinøybrua er det eneste stedet hvor det er noen høydemeter.

Program

 • Onsdag 14. aug: Lofoten duatlon (NM)
 • Torsdag 15. aug: Lofoten swimrun/akvatlon (NM)
 • Fredag 16. aug: Lofoten Triathlon Extreme (NM langdistanse), barneløp (3-12 år)
 • Lørdag 17. aug: Lofoten Triathlon Olympic+ (NM normaldistanse)

Barneløpet

Barneløpet er for alle barn i alderen 3 til 12 år. Det foregår på torget, og starter med brannbildusj som skal løpes gjennom tre ganger. Syklingen er fram og tilbake langs en gate, før alle tar en løperunde rundt torget. Alle får medalje i mål. 

 

Akvatlon og swimrun

Det er verdt å reise opp til Lofoten litt tidligere i uken for å delta på swimrun eller akvatlon. Her får du en skikkelig havgapsopplevelse i fiskeværet Henningsvær på sørspissen av Austvågøya.

Reisen – ikke så dyrt som folk tror!

 • Billigste alternativ: Fly Oslo – Evenes, rutebuss til Svolvær, overnatting på Svolvær Skole
 • Vakreste reiserute: Tog til Bodø, Hurtigbåten eller Hurtigruta over Vestfjorden til Svolvær

Hotell, rorbu eller skoleovernatting?

Hørt at alt er fullbooket? Ikke fortvil. Arrangøren har sikret mange alternativer i ulike prisklasser. Les på Arctic Triple sine sider om hvordan du ved påmelding sikrer deg en god løsning som passer deg og dine medreisende. 

Legge ferien til Lofoten i sommer?

Mange har vel drømt om å oppleve Lofoten, og vi tipper flere vil kombinere turen til NM med flere opplevelser. For inspirasjon og informasjon, ta en titt på turistinformasjonssiden for Lofoten. 

Bilder

Alle bilder unntatt bildet fra Henningsvær: Kai-Otto Melau. Bildet fra Henningsvær er tatt av Fredrik Garshol.

Hilsen fra NM arrangør Lofoten 2019

Hilsen fra NM arrangør Lofoten 2019

Velkommen til det første NM i triatlon i vakre Nord-Norge. Vi er stolte og glade for å ha fått NM til Lofoten i 2019 og er godt i gang med planleggingen.

LES MER
Norgesmesterskapene i triatlon i 2019 blir i Son og i Lofoten

Norgesmesterskapene i triatlon i 2019 blir i Son og i Lofoten

Norgesmesterskapene for 2019 er tildelt. Det blir to NM-helger, en på hver side av sommerferien. Den første NM-helgen blir i Son i Akershus den 29. til 30. juni. Da vil det bli miksstafett, sprinttriatlon, junior-NM og ungdomsmesterskap. …

LES MER
 • Ragde Eiendom
 • Trimtex
 • Nordic Choice Hotels
 • Larsen Consult
 • Fursetgruppen