Kompakt arena og teknisk løype skapte stor begeistring

I pinsehelgen ble Lillomarka Arena Triatlon arrangert for første gang. Arrangøren hadde lovet en fartsfylt dag, med en helt unik løype med masse teknisk sykling i rulleskiløypa på Lillomarka Arena. Høybråten og Stovner IL var arrangør, i godt samarbeid med naboklubben Nittedal IL. Endelig kunne agegroupere få prøve seg på en draft legal konkurranse. De voksne kunne ligge på hjul, slik som ungdommen gjør på supersprint og eliten gjør. Det var likevel få som gjorde det i den kuperte og tekniske løypa.

Masse begeistring

Det så ut til at det innovative arrangementet skapte masse begeistring både hos utøvere og publikum. Mange følte på mestringsfølelsen også.

Rebecca Hjellegjerde fra Oslofjord triatlon, som konkurrerte i K25-klassen oppsummerte opplevelsen slik:

«Det var ei veldig kupert og tøff løype, men samtidig så var det veldig gøy å få sykle på rulleskibanen. Det var vanskelig å telle til 8, men med ei klokke som fortalte avstanden så gikk det fint å komme til skiftesonen med riktig rundetall. De korte rundene på både sykkel og løp gjorde det veldig publikumsvennlig. Det var veldig gøy, da en ofte er mye alene under andre konkurranser. Du får noen ekstra gir når det er folk i løypa som heier.

Jeg synes også det er tøft av arrangøren å satse på et litt annerledes arrangement med tekniske innslag. Hvis en kunne forbedret noe til neste år så er det å skape mer liv rundt målområdet.»

Tilreisende fra Midt-Norge

Det var flere tilreisende fra Trøndelagsområdet, deriblant Henning Andersson fra Trondheim Triatlonklubb som ble nummer to i eliteklassen. Han lot seg også imponere:
«Arrangementet var veldig godt gjennomført og arrangørene hadde virkelig laget et triatlon jeg håper blir et årlig høydepunkt på terminlisten. Sykkelløypen som var veldig kupert og med fire 180 grader svinger per runde var spesielt krevende, men samtidig ekstra morsom siden man hele tiden måtte jobbe med det tekniske.»

Erik Jordahl og Ellen Jendal, som representerer Norodd IL og som tok turen over fjellet fra Kristiansund, tilføyer at dette var en super arena for en sprint. «Erik og jeg synes det var den artigste men hardeste sprinten vi noen gang har vært med på», fortalte Ellen. Siden de er erfarne utøvere sier ikke det så rent lite. Videre fortalte Ellen at det er vanlig for dem å måtte reise langt til konkurranser. Til Lillomarka reiste de «mest fordi det var Norgescup og at det var noe nytt med å sykle på rulleskibane - Erik som en gang var syklist syntes syklinga bare var helt rå!»

Henning mener konkurranser på Østlandet ikke er noe problem for trøndere: «Oslo er bare en "kort" kjøretur unna for oss trøndere og mange har også familie eller venner som de kan bo hos i forbindelse med konkurransen. Når Lillomarka dukket opp på terminlisten i vinter fant vi raskt ut at dette var en konkurranse vi hadde lyst til å være med på. Syklingen i rulleskiløypen er noe vi har sett frem imot gjennom hele våren.»

Henning Andersson

Supersprint

Det var mange lokale som stilte i supersprint, for aldersgruppen 13 – 16 år, ispedd utøvere fra Kongsberg, Bø, Trondheim og Modum. Mikkel Sundin fra Røa IL og Maren Sandqvist Bjorli fra Modum TK vant 13-14 årsklassen. Birk Eyde fra Soon TK vant 15-16 årsklassen etter en spennende spurt mot Vegard Horgen, mens Sara Magndal vant overlegent i jentenes oppgjør. Både Birk og Sara gjentok suksessen dagen etter i Haugesund og leder supersprintcupen sammenlagt.
Cuprangering publiseres snart.

Birk Eyde foran Vegard Horgen mot mål

Rebecca Hjellegjerde

Fin start på sesongen

For Henning er målet for sesongen å prestere godt i NM og Norgescupen, og å forbedre kapasiteten i alle tre disipliner. Han viste god form da han tok andreplassen i NC Elite i Lillomarka, bak vinneren Morten Hansen fra Lørenskog CK, og var fornøyd med prestasjonen: «Svømmingen gikk overraskende greit. Jeg var på forhånd usikker på hvordan kapasiteten min på svøm var, men godt fornøyd med å kun være halvminuttet bak Morten og Filip opp av vannet. På sykkel lyktes jeg med å holde avstanden ned til fjerdemann som gjorde at jeg hadde et godt utgangspunkt før løpingen. Løpeløypa var hard med mye motbakke, men kroppen responderte bra til tross for hard svømming og sykling. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med sesongstarten og gleder meg til neste konkurranse som blir NM sprint og miksstafett i Son!» Filip Meo vant i klassen norgescup junior.

Også Rebecca var fornøyd med innsatsen i årets debut, etter at hun ble nummer to i sin aldersgruppe: «Jeg har syklet og svømt lite i år så sann sett så syntes jeg eget løp gikk veldig bra. Det er alltid ting å «pirke på» i triatlon, men alt i alt så er jeg veldig fornøgd med egen innsats. Jeg er spesielt fornøyd med å klare å holde et høyt tempo lenge selv om jeg var godt over terskel nesten hele veien.» Vinner i kvinneklassen totalt sett ble klubbkollega Karoline Nikolaisen, mens Line Wagener fra arrangørklubben vant i klassen norgescup junior.

Lillomarka utgjorde også årets debut for Ellen, som oppsummerer egen innsats slik: «Til å være årets første start er jeg veldig fornøyd med å være nummer to på svømmingen, og det å lede kvinneklassen helt til det er to løperunder igjen var skikkelig moro. Det var jo syklinga som var prikken over i-en og med ny sykkel var det bare helt topp. Mitt mål i år er å være på offensiven når jeg kommer til løpinga slik jeg er på svømming og sykling.» Det tipper vi hun får til! Med seier i K50, har Ellen et godt utgangspunkt for å vinne norgescupen  i aldersgruppen sammenlagt for 2019.

Ellen Jendal i sykleløypa

Teknsik parti i sykleløypa - med Erik Jordahl

Line Wagener

Hove Tri - sørlandets vakreste utfordring - også i år 2019

Hove Tri

Hove Tri er en årlig tradisjon for mange. Arrangementet ble gjennomført for 11. gang lørdag 15. juni. Utgangspunktet er Hove Camping – nå Canvas Hove, som ligger i et verneområde ved Raet nasjonalpark på Tromøy sør for Arendal.

LES MER
Majestetisk NM i Lofoten

NM i Lofoten

I midten av august blir del to av NM arrangert i Lofoten. Her er det mange distanser å velge i og flere kan kombineres. Det blir NM i duatlon, akvatlon, langdistanse og normaldistanse. I tillegg vil det være et barnearrangement, en SuperS …

LES MER
Nore og Uvdal Triatlon 2018

Nore og Uvdal Triatlon

På en typisk norsk høstdag ble Nore og Uvdal Triatlon gjennomført for 5. gang lørdag 18. august. Det var kaldt i vannet. Det var kaldere i lufta. Og tørr rakk du aldri å bli, selv om det ikke akkurat regnet hele tiden. Likevel var det en …

LES MER
Halsnes 2018

Halsnes 2018

Rundt 100 utøvere, store og små, har deltatt på Halsnes Triatlon denne helgen. Dette var konkurransens innvielsesår, og hvilket flott arrangement det ble! Halsnes gir et vakkert bakteppe for et triatlonarrangement, og kiosken i det gamle …

LES MER
  • AKJ
  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Scandic