Halsnes – et sjarmtroll av et triatlon

Rundt 100 utøvere, store og små, har deltatt på Halsnes Triatlon denne helgen. Dette var konkurransens innvielsesår, og hvilket flott arrangement det ble! Halsnes gir et vakkert bakteppe for et triatlonarrangement, og kiosken i det gamle våningshuset og sekretariatet i låven var sjarmerende. Mange utøvere gledet seg over den flotte løypa selv om den også var tung. Det var et stort pluss at hele traseen var stengt for biler. Det ville vært flott med flere utøvere, og vi vil tro det blir flere allerede neste år.

Tunet på Halsnes

Arrangementet startet med en akvatlon på fredag kveld. De fleste som deltok fredag var lokale, med innslag fra Bergen og Haugesund. På lørdag var det først SuperSprint, etterfulgt av sprint, barnetri og minitri. Den siste øvelsen, olympisk, var på søndag. Det var muligheter til å campe rett ved målområdet, og på lørdag kveld ble det fest med band som underholdt ved låvebrua.

En av de som tok turen til Halsnes Triatlon var Leander Larssen Nedreaas fra Bergen CK. Han hadde en fantastisk helg på mange måter. Han vant akvatlon fredag. På lørdag ble han nummer to på supersprinten og vant sprinten. I tillegg koste han seg på Halsnes.

Leander var påmeldt på supersprint og sprint. Så ble han overtalt til å prøve seg på akvatlon også. Etter konkurransene fortalte han:

«Jeg tok akvatlon som en oppvarming. Det var greit å være med på akvatlon, for da ble jeg kjent med løpeløypen til dagen etterpå.»

I TriQuart/Kristiansand var det mulig å delta på «Trippelen», der tidligere håndballspiller Frank Løke ble nummer fem av elleve deltakere. I Halsnes var det bare Leander som fant på å delta i tre øvelser. For ham var det ingen dum beslutning.

«Det var tungt, men veldig gøy, så hvis det passer like bra som det gjorde i helgen en annen gang, så kunne jeg tenkt meg å gjøre det igjen.»

Dette er ikke første gang i sommer at Leander har plassert seg på pallen. Han har så langt hatt en flott sesong og leder SuperSprint Cup. Han har ikke drevet med triatlon veldig lenge, men har en allsidig bakgrunn. Han begynte å svømme i Vestkantsvømmerne for seks år siden. I tillegg har han drevet med fotball og taekwondo, og seinere sykling.

«I perioden da jeg drev med sykling og svømming var det flere som spurte om jeg var triatlet, og etter en stund fikk jeg prøve meg på det og.»

Leander har valgt å bruke ferien på konkurranser i år. I Halsnes campet han med familie. Det var et flott sted å campe, hvor alle telt var fulle av folk som elsker triatlon.

«Det er alltid veldig kjekt å treffe venner fra andre klubber i landet. Det var helt supert å campe 20 meter fra skiftesonen og veldig hyggelige funksjonerer og vakter som gjorde helgen til en kjempeflott opplevelse, anbefales til neste år.»

Resultater Halsnes:

Akvatlon

Supersprint

Sprint 

Olympisk distanse 

  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Nordic Choice Hotels
  • Larsen Consult
  • Fursetgruppen