Morten Hansen og Camilla Christensen vant Nore og Uvdal Triatlon i ruskevær

På en typisk norsk høstdag ble Nore og Uvdal Triatlon gjennomført for 5. gang lørdag 18. august. Det var kaldt i vannet. Det var kaldere i lufta. Og tørr rakk du aldri å bli, selv om det ikke akkurat regnet hele tiden. Likevel var det en flott konkurranse preget av mestring, fellesskap og begeistring!

Dagen begynte med barneaktiviteter. De yngste startet en og en, og det var lov å ha med enten pappa eller mamma rundt banen som ble løpt eller syklet totalt tre ganger. For barn over 12 år var det fellesstart, med 300 m løp, 2 km sykkel og 250 m løp. Syklingen var delvis i skiløypa og hadde en veldig tøff stigning. Det ble en hard kamp om førsteplassen helt til målstreken.

Barneaktivitet Nore og Uvdal

Etter en meget ryddig race-brief i idrettshallen, tok deltakerne på normaldistansen på seg det de hadde av neopren og hoppet i Numedalslågen. Blant de som ikledde seg godt med neopren var ordføreren i kommunen, Eli Hovd Prestegården.

Ikke engang vannet var flatt

Etter at dagen hadde begynt ganske fin, blåste det opp til litt «sjø» i elven. Det så ikke ut til å skape utfordringer for hardbarka triatleter. Deretter bar det oppover til Rødberg og videre oppover til Uvdal Alpinsenter på sykkel. Langs ruta ligger både vakker kultur og natur. Det sykles forbi en kirke (Uvdal) i dragestil, og både Nore Stavkirke og Uvdal Stavkirke kan sjekkes ut for de som ikke er med i konkurransen. Elva kan ses enten på høyre eller venstre side gjennom hele sykletraseen.

I bunnen av alpinbakken fikk deltakerne på seg joggeskoene og løp en sløyfe langs elva før de løp drøyt 3 km opp til toppen av alpinbakken, i en løype som minner litt om både Tour de Ski og Norseman.

Landslagsutøver deltok – og vant

At det var mye oppover så ikke ut til å plage landslagsmedlem Morten Hansen (Ullensaker CK) nevneverdig. Han ledet hele veien og satte ny løyperekord med sluttiden 02.11.04. Henrik Holstad og Bjørn Eide, begge fra Oslofjord Triatlonklubb, ble nummer to og tre i herreklassen.

Martine Hoaas fra Nordlysbyen Svømme- og Triatlonklubb lå som første kvinne på svømmingen og syklingen. I alpinbakken ble hun innhentet av Camilla Christensen, som løp sterkt og vant. Ingrid Hjorth Kollevold fra Oslofjord Triatlonklubb ble nummer tre etter sterk sykling.

Solen kom fram før premieutdelingen og etterfesten.

Vi gratulerer arrangøren med et flott arrangement!

  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Nordic Choice Hotels
  • Larsen Consult
  • Fursetgruppen