Hove Tri - sørlandets vakreste utfordring - også i år 2019

Hove Tri er en årlig tradisjon for mange. Arrangementet ble gjennomført for 11. gang lørdag 15. juni. Utgangspunktet er Hove Camping – nå Canvas Hove, som ligger i et verneområde ved Raet nasjonalpark på Tromøy sør for Arendal.

Supersprint

De siste årene har det blitt arrangert supersprint for ungdom i alderen 13 til 16 år på Hove Tri, og mange klubber tar turen hit. En av disse er Soon TK, som har en stadig økende deltakergruppe på supersprinten. 

Soons ungdomsgruppe legger vekt på det sosiale

Alle som deltok på supersprint fra Soon TK bodde sammen i tre store telt og hadde felles «kjøkken» - en vogn med grill, bord og utstyr som tilbys av Canvas Hove. Her overnattet også fire foreldre/støtteapparat, samt en utøver som ikke deltok pga skade, men som var med for det sosiale.

Noen fra gruppa var med for femte gang. Vi spurte trener og leder for ungdomsgruppa, Esben Eyde, hvorfor Hove Tri har blitt en tradisjon.

«Ungdomsgruppa i Soon Triathlon har valgt Hove Tri som en av konkurransene vi ønsker å få med flest mulig ungdommer. Hove Tri er en fin konkurranse som passer for nybegynnere så vel som erfarne. Det egner seg også godt fordi vi kan bo i telt, - og i tillegg midt i konkurransearenaen.»

Esben forklarer at gruppa også koordinerer reiser og overnattinger på andre konkurranser der flere ungdommer deltar, men at Hove Tri er den viktigste fordi «forholdene ligger godt til rett for utvikling av gruppedynamikk, og rekruttering til konkurranser». Han utdyper:

«Det å bo sammen (i telt), og sosialisere og løse praktiske oppgaver som ikke nødvendigvis er triatlon- eller konkurranserelatert er i seg selv en verdi. Da blir utøverne kjent med hverandres styrker og svakheter også på andre områder enn de rent idrettslige. De må ta hensyn og forholde seg til hverandre på en annen måte når de bor tett sammen, og de må håndtere andre utfordringer enn de gjør i det daglige, og samarbeide. I tillegg er det selvfølgelig en økonomisk fordel å bo på campingplass, samt at et felles opplegg gjør det lettere å samkjøre.»

Tid til mer enn konkurranse

På lørdag kveld dro ungdomsgruppa til Arendal og spiste sammen. På søndagen startet avreisen med at deltakerne hadde en rolig sykkeltur (ca. 30 km) til Tvedestrand badepark, hvor det var bading og spising før avreise tilbake til Son i Follo, Akershus.
«Beliggenheten for arrangementet er supert og jeg håper og tror at campingplassen blir veldig bra med nye til å drive den. En åpen og inkluderende campingplass vil bli en ytterligere styrke for arrangementet», avslutter Esben.

 

Soons ungdomsgruppe er i vekst

Soon TK har utviklet et godt tilbud til ungdom de senere årene. Det har vist seg populært, og gruppas størrelse og synlighet på konkurranser har økt betraktelig de siste par årene. Av de som var med på Hove i år trener tre, fire stykker 7 – 10 økter i uka. De resterende trener 3 – 4 økter i regi av klubben.

 

Birk Eyde fra Soon TK foran Vegard Horgen og Ola Rasmussen Vestbø

Snart NM

Nå er det under to uker til unggutta fra Son vil delta i ungdomsmesterskapet på hjemmebane. Soon TK har tradisjoner for å skape ellevill stemning på sitt årlige Soon Tryathlon. Av det vi har hørt om planene for NM og UM i triatlon vil stemningen bli om mulig enda høyere 29.-30. juni i år. Har du fortsatt ikke meldt deg på må du være rask.

Mye idrettsglede på triatlonleken for barn

Triatlonlek for barn er også en tradisjon på Hove. Det er alltid her du får høre mest latter, og det er mange som gleder seg hele dagen fram til start. Trileken starter med løp i vannkanten i varierende lengder for tre ulike aldersgrupper, før alle løper opp til skiftesonen. Der tas hjelmen på før deltakerne setter i gang på sykkel eller scooter. Etter en runde eller flere på den gamle campingplassen, bærer det ut på løp, med eller uten hjelm og inn i mål. 

T-skjorte i mål

Alle var utvilsomt stolte da de kom i mål. Noen av de som kjente på mestringsfølelsen var Trym Narvestad (6), Eva Hogganvik (5) og Oline Narvestad. De var med på triatlon for første gang, men var alle tydelige på at de ønsket å være med igjen. 

Sprint, supersprint og stafett for de voksne

De fleste av deltakerne på Hove Tri er voksne. For dem er det mulig å delta på olympisk, sprint eller en av triatlonøvelsene, gjennom stafett. Til sammen var det nesten 500 deltakere på Hove i år. 

Andreas Mathingsdal Pedersen (Kristiansand TK) og Marit Vala (Norstrand IF) vant olympisk distanse. På sprint var det unge lovende utøvere som vant både i herre- og kvinneklassen; Thea Hovda (augesund TK) og Marius Buestad Lohmann (Kristiansand TK). Team Tre Musketeerer og Team Gnaddiz vant henholdsvis kort og lang løype.

 

Norgesmesterskapet i Son 2019

Son sentrum med sine trange gater, torg og yrende liv fra båtfolket gir en perfekt ramme for Norgesmesterskapet for ungdom, NM Junior, NM sprint og NM miks stafett.

LES MER
  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Nordic Choice Hotels
  • Larsen Consult
  • Fursetgruppen