Trollveggen triatlon

Storslagen natur. Storslagne idrettsprestasjoner. Det er oppsummeringen for Trollveggen triatlon. Årets utgave var den 11. i rekken av denne årlige konkurransen, og nok en gang konkurrerte utøverne i nydelig sommervær hele veien til toppen av Stabbeskaret.

Godt organisert

Trollveggen Triatlon arrangeres som en del av Norsk Fjellfestival, et arrangement fylt med «arkitekTUR, kultur, debatt og god stemning» i Åndalsnes, Romsdal.


En grundig, tydelig og lettforståelig racebrief ble holdt i kinosalen på Norsk Tindesenter i sentrum av Åndalsnes før utøverne kunne sette syklene på plass i T1 (første skiftesone). Joggesko og obligatorisk ryggsekk med mat, drikke og varmt tøy plasserte utøverne i nummererte bokser som arrangøren kjørte opp Trollstigen til T2 på Trollstigplatået. Musikk og deltakerintervjuer roet litt ned på nervene for noen, skulle vi tro.

Starten gikk tidlig på ettermiddagen, innerst i havnebassenget rett ved Norsk Tindesenter. Etter svømmingen bar det inn i T1 i gågaten, før utøverne syklet en rundtur til bunnen av Trollveggen, og deretter tok av mot Isterdalen og Trollstigen. De som tok seg tid, kunne nyte synet av fjelltopper som inkluderer Romsdalshorn, Kongen, Bispen og Dronninga.

Opp Trollstigen syklet utøverne i omtrent samme fart som køen av bobiler bevegde seg opp til Trollstigen Kafe, en arkitektonisk perle hvor heiagjengene sto tett i tett og heiet deltakerne inn i og ut av T2. Herfra skulle like mange høydemetre forseres på løpingen, som nettopp hadde blitt forsert på sykkelen.

1 - 2 - 3

Målet var på toppen av Stabbeskaret, noen få meter fra toppen av Trollveggen.

De som kom hit først var Espen Helgesen fra Lørenskog CK, Mathias Almenningen fra Oslostudentenes IK og Eystein Relling fra Byneset IL. Espen Helgesen lå allerede blant topp fem ut fra svøm, og opparbeidet seg en god ledelse etter dagens raskeste splittid på syklingen med 01:01:25. Han hadde også nest raskeste splittid på løpingen, som gjorde at han kunne kose seg på toppen fem minutter før nestemann kom inn. Med en litt sterkere svøm, ville Mathias Almenningen pustet Espen i nakken hele veien. Han hadde dagens nest beste sluttid på syklingen og dagens bestenotering på løpingen.

Marit Vala fra Nordstrand IL kom inn i mål som nummer 12, etter å ha løpt seg opp to plasser. Hun var også tredje utøver ut av vannet i Åndalsnes. Med tiden 02:33:55 var hun raskeste kvinne og satte samtidig løyperekord. Jannicke Fundinsgrud fra Drøbak Multisport hadde dagens raskeste splittid på sykkel i kvinneklassen og ble nummer to.

Ingeborg Treu Røe hadde den raskeste splittiden på løpingen og tok bronseplassen.

Sesongen 2019

NM i Son 2019

NM og UM i Son 29.-30. juni 2019

I nydelig vær og med over 18 grader i vannet, satte idylliske Son en flott ramme for årets ungdomsmesterskap i triatlon. Det var også fantastisk stemning, og mange tilskuere som var med på å skape en flott opplevelse for deltakerne.

LES MER
Hove Tri - sørlandets vakreste utfordring - også i år 2019

Hove Tri

Hove Tri er en årlig tradisjon for mange. Arrangementet ble gjennomført for 11. gang lørdag 15. juni. Utgangspunktet er Hove Camping – nå Canvas Hove, som ligger i et verneområde ved Raet nasjonalpark på Tromøy sør for Arendal.

LES MER
Kompakt arena og teknisk løype skapte stor begeistring - Lillomarka Arena Triatlon

Lillomarka Arena Triatlon

I pinsehelgen ble Lillomarka Arena Triatlon arrangert for første gang. Arrangøren hadde lovet en fartsfylt dag, med en helt unik løype med masse teknisk sykling i rulleskiløypa på Lillomarka Arena. Høybråten og Stovner IL var arrangør, i …

LES MER
Norsk andreplass i Targu Mures EM Multisport

EM Multisport 2019 Targu Mures

Bård Ole Thorsen tok andreplassen i mellomdistanse i aldersgruppen 35 – 39 år. Bård Ole representerer Trondheim Triatlonklubb og er fra Namsos. Tidligere denne sesongen har han også en klasseseier i VM, i Potenvedra, Spania.

LES MER
  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Nordic Choice Hotels
  • Larsen Consult
  • Fursetgruppen