NM i Lofoten

Lofoten hilste velkommen med viltert vær på NM i Lofotens første dag. Men så viste øygruppa seg fra sin beste side resten av uken. Norgesmesterskapet startet med duatlon onsdag, deretter akvatlon torsdag, langdistanse fredag og avsluttet med olympisk distanse lørdag. I tillegg var det supersprint for ungdom og voksne, barnearrangementer og swimrun på programmet. Konkurransene var en del av Arctic Triple arrangementet, og Lofoten Triatlonklubb var teknisk arrangør for NM og de andre triatlonkonkurransene. Lofoten TK er den raskest voksende triatlonklubben i Norge.

NM duatlon

Med utgangspunkt på Svolvær torg, var sykkel/løp-konkurransen den første dagen en våt affære. Selv om det var et lite startfelt, var det fylt av sterke utøvere. Øivind Bjerkeseth tok en oppskriftsmessig seier i herreklassen, med en totaltid på 56:03 på distansen: 3,5 km løp, 20 km sykling, 3,5 km løp.

I dameklassen var det Cecilie Brinchman fra arrangørklubben som ble norgesmester. Hun kom inn på tiden 1:06:32.

Bjerkseth hadde syklet opp til Lofoten fra Trondheim med bagasjetrille på 30 kg festet til sykkelen. Denne oppvarmingen hadde han gjort sammen med kjæresten. Etter løpet sa den erfarne utøveren at han synes det var et veldig bra arrangement og fin løype. Han var også godt fornøyd med egen innsats og han følte seg bra i beina tross den litt lange og tunge oppvarmingen.

NM Akvatlon i Henningsvær

Med Innovasjon Norge blant tilskuerne var det mange som så norgesmesterskapet i Henningsvær ved KaviarFactory kunstmuseum. Omgivelsene var uten sidestykke og utøverne koste seg i krystallklart vann og vakker trase.


Vinneren av supersprinten, Birk Eyde gjorde det også sterkt her. Det ble likevel en ikke uventet seier for Andreas Mathingsdal Pedersen, som vant foran Marius Buestad Lohmann. Begge representerer Kristiansand Triatlonklubb. Andreas har vært sterk i triatlon i mange år, og gleder seg veldig over å ha fått en klubbkollega som kan pushe han slik som Marius nå gjør. Petter Ellingsbø fra Hamar IL tok bronse, mens Birk fikk fjerdeplassen. Unggutten Rasmus Hagen var raskest blant de lokale.

Ellen Jendal, Norodd IL, vant foran lokalhåpet Line Dyrvoll på kvinnesiden, med Sidsel Andersen fra Sola/Tempo på bronseplassen.

Starten på swimrun var timet slik at deltakerne på denne mye lengre konkurransen kom i mål omtrent samtidig med akvatlon. Ruten for denne konkurransen sammenfalt med akvatlon mot slutten og mål var på samme sted. På kvelden kunne alle kose seg med grillet lakseburger, som arrangøren vartet opp med fra bålpanne, og den gode stemningen varte ut dagen.

NM på olympisk distanse (+)

Igjen var det flott vær og kjempestemning, og trolig har det aldri vært så mange publikum på NM i triatlon. 115 utøvere stilte til start. Det var helt fylt på torget, og nesten vanskelig å komme fram. De 200 meterne som skulle forseres opp fra vannet og inn i skiftesonen kan sammenlignes med trengselen i Tour de France oppe i fjellene, hvor utøverne må jobbe litt for å komme gjennom folkemassene.

Fersk mester på akvatlon, Andreas Mathingsdal Pedersen, ledet svøm med 1.20. Nummer to opp fra vannet var Petter Ellingsbø, med Marius Buestad Lohmann hakk i hel, og det var Marius som var først av dem ut av T1 (skiftesone til sykkel). Andreas syklet sterkt, og syklet seg opp til 2.20 ledelse ved vending i Henningsvær. På vei tilbake krympet ledelsen til 2.08 ved Rørvika, ved Kabelvåg var det 01.50 og det var litt over minuttet da de kom til torget og T2.


Da ventet en tung løpstrase. Andreas løp feil da han han fulgte skiltene for syklistenes rute dagen før (Arctic Race). Bak løp både Marius og Petter fantastisk bra. Petter Ellingsbø lå 3 mins etter Marius i T2. Etter toppen lå Petter bare 53 sekunder bak Marius. Da de kom ned på flata så dro Marius fra igjen. Det ville vært veldig spennende dersom Andreas ikke hadde løpt feil, men for Andreas sin del ble det en DNF. Speaker og publikum hedret Andreas og han fikk en trampeklapp for innsatsen.


I kvinneklassen var det Bardu-bosatte Elise Utne Setermoten SK som vant eliteklassen. Gunnhild Berntsen stilte ikke grunnet skade. Kaja Bergwitz-Larsen var kvinnen som først kom i mål, men hun stilte i agegroup 25-29 år. Elise og Kaja ble dermed begge norgesmestre. Marianne Bruun Lien var tredje kvinne i mål, og hun vant sin klasse; 45-49 år. Like bak henne kom Kristina Starheim, som representerer arrangørklubben. Det var 46 kvinnelige utøvere totalt, og svært mange av dem representerte nordnorske klubber. Det er flott å se veksten i triatlon i denne landsdelen!

Supersprint

Birk Eyde fra Soon TK, som allerede ledet supersprinten i norgescupen, var suveren på supersprinten og var kjempefornøyd med konkurransen. Det var et lite startfelt og nye konkurrenter i forhold til de Birk vanligvis konkurrerer med. Utøverne fra Nord-Norge var også veldig fornøyde etter konkurransen, og det profesjonelle opplegget gav mersmak for dem. Publikum var stort, og det var stas å bli heiet fram av så mange.

Klubben Lofoten TK, som holder til i Solvær, er motivert for å støtte utøverne med ungdomssatsing framover.

Det var også en supersprintfelt for voksne, og her var det mange førstegangsutøvere som deltok. Vi håper de koste seg blant heiaropene.

Barnearrangementet

Brannvesenet tok ansvar for å gi de yngste utøverne en skikkelig våt trøkk. Veldig mange barn, fra de helt yngste opp til 12 år, moret seg med det. På arrangementet var det lov med alle typer sykler og sparkesykler og å følge den ruten man ønsket. Noen bestemte seg for å bare løpe fram og tilbake ved brannslangen, og noen bare syklet. Alle koste seg og gjorde det de synes var gøyest.

Langdistanse-NM

For første gang avholdes NM i en så tung og lang trase. Startskuddet gikk klokken 5 på morgenen. Da var det fantastisk vær, og det fortatte slik hele dagen. Sara Iselin Johnsen fra Harstad CK gjennomførte et meget sterkt løp og ble norsk mester på langdistanse foran Margrethe Farsjø og Lillian Dramsdahl, begge fra Oslofjord TK. Etter å ha kommet opp som nummer tre på svøm, var Sara Iselin raskest på samtlige målepunkter og vant til slutt med over 1,5 time.

Allan Hovda fra Haugesund TK var storfavoritt i herrefeltet, og skuffet ikke. Han kom opp av vannet sammen med briten Chris Volley og tok kommandoen på syklingen.

Nest raskest på sykkelen var Robin Jakobsen fra Vesterålen SK. Allan fortsatte å øke på løpingen og tok løyperekorden med tiden 11:20:41. Forbedringen på rekorden var så stor, at løyperekorden uansett ville ha blitt slått om de hadde svømt hele den oppsatte distansen. Svømmingen var forkortet pga vanntemperaturen. Allan mente også selv at dette var den beste konkurransen han har gjort noensinne. Han lot seg imponere over stinn brakke publikum og garden på plass.

På Tjeldbergtind stoppet Allan for å snakke gjennom funksjonærens walkie talkie: «Hei Jonas, nå kommer pappa snart», begynte han og ba sønnen om å bli med på å løpe oppløpet.

Les Allan Hovdas rapport fra konkurransen og se Allan og Jonas løpe i mål

Barnesykelløp ble arrangert på torget, og barna kom i mål like før langdistanseutøverne kom inn.

Makan til stemning!

Stemningen og begeistringen på torget var til å ta og føle på hele dagen. Trommedamenes innslag ved skiftesonen da utøverne løp ut fra T2 satt alle pris på. Dette er et trommekorps bestående av bare damer iført bunad og med imponerende rytme og musikalitet. Garden var vakter ved løpetraseen og sto på begge sider av målgang på torget med kubjeller. De ga drilloppvisning og musikkorpset spilte. Da de forlot torget marsjerte de, syngende Norge i rødt, hvitt og blått. Over hele torget og folk sto og snufset, inkludert vår utsendte Frank Pedersen.

Bålpannen var tent på for å lyse opp hele torvet, og skapte stemning sammen med speaker og publikum. Vi lot oss imponere over speaker Jan Eivind Fredly som var en sterk bidragsyter til hele arrangement.

Foto

Bildet av Birk og Elisabeth Eyde er fotografert av Frank Pedersen. Resterende er supplert av Arctic Triple og fotografert av Kristin Folsland Olsen. Du finner flere flotte bilder på hennes Instagram @kristinfolsland

NM i Son 2019

NM og UM i Son 29.-30. juni 2019

I nydelig vær og med over 18 grader i vannet, satte idylliske Son en flott ramme for årets ungdomsmesterskap i triatlon. Det var også fantastisk stemning, og mange tilskuere som var med på å skape en flott opplevelse for deltakerne.

LES MER
Majestetisk NM i Lofoten

NM i Lofoten

I midten av august blir del to av NM arrangert i Lofoten. Her er det mange distanser å velge i og flere kan kombineres. Det blir NM i duatlon, akvatlon, langdistanse og normaldistanse. I tillegg vil det være et barnearrangement, en SuperS …

LES MER
Hilsen fra NM arrangør Lofoten 2019

Hilsen fra NM arrangør Lofoten 2019

Velkommen til det første NM i triatlon i vakre Nord-Norge. Vi er stolte og glade for å ha fått NM til Lofoten i 2019 og er godt i gang med planleggingen.

LES MER
Norgesmesterskapene i triatlon i 2019 blir i Son og i Lofoten

Norgesmesterskapene i triatlon i 2019 blir i Son og i Lofoten

Norgesmesterskapene for 2019 er tildelt. Det blir to NM-helger, en på hver side av sommerferien. Den første NM-helgen blir i Son i Akershus den 29. til 30. juni. Da vil det bli miksstafett, sprinttriatlon, junior-NM og ungdomsmesterskap. …

LES MER
Bryne 2018: Storfavorittene innfridde på gårsdagens NM-sprint

Bryne 2018: Storfavorittene innfridde på gårsdagens NM-sprint

Lotte Miller fra Bryne Triatlonklubb og Casper Stornes vant kongepokalen med seier i hver sin klasse på NM sprint elite lørdag. Etter at Kristian Blummenfelt og Gustav Iden hadde meldt forfall grunnet skade og sykdom, var begge soleklare …

LES MER
Det ble «here we go again» med nok et NM gull til både Lotte Miller og Jørgen Gundersen i triatlon i dag 28 jul 2018

Det ble «here we go again» med nok et NM gull til både Lotte Miller og Jørgen Gundersen i triatlon i dag 28 jul 2018

NM elite på normaldistanse, med 1,5 km svømming, 40 km sykling og 10 km løp, ble gjennomført i Kristiansand i dag. Kristiansand Triatlonklubb sto som i fjor bak arrangementet med start på Bystranda og mål i Tresse.

LES MER
NM og Bryne-tri – en uforglemmelig triatlonhelg

NM og Bryne-tri – en uforglemmelig triatlonhelg

Helgen 2. – 3. juni arrangerte Bryne Triatlonklubb NM i sprint for elite og aldersbestemte klasser (agegroup), NM miksstafett, Bryne-tri standarddistanse og supersprint i fantastisk vær. Det er sjelden triatlonkonkurranser i Norge foregår …

LES MER
Rapport Trondheim triatlon NM lang

Rapport Trondheim triatlon NM lang

Hans Christian Tungesvik fra Asker TK og Anne Nevin fra Trondheim TK er ferske norgesmestere på langdistansetriatlon etter sterke løp i Trondheim søndag 26. juni. Tungesvik var i mål på 04.44.15 og Nevin løp inn på tiden 05.41.00.

LES MER
  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Nordic Choice Hotels
  • Larsen Consult
  • Fursetgruppen