Snart blir det NM tre helger på rad

Endelig er vi inne i en periode hvor det er flere triatlonarrangementer i Norge. Som vi har gledet oss! NM lang, NM sprint og NM normal/olympisk gjennomføres tre helger på rad fra 30. august til 13. september.

Coastman – NM langdistanse

Første NM i år blir på langdistanse. Coastman gjennomføres søndag 30. august. Arrangementet er ute i havgapet i Øygarden, men svømmingen foregår i skjermede omgivelser på Tjeldstø havn. NM-øvelsen er på distansen 1900 m svøm/90 km sykling/21 km løp, og det er mulighet for å kjøre det dobbelte (Ironmandistanse) også, så vel som olympisk distanse samme dag.

Kongepokal i Arendal

Hove Tri har lange tradisjoner, og har lenge vært et av de mest populære arrangementene på triatlonforbundets terminliste. I år er arrangementet også tildelt NM status på sprintøvelsen. Årets kongepokal deles ut i eliteklassen i NM sprint. Det blir også konkurranser for barn, ungdom og agegroupere. For agegroup er det både olympisk og sprint på programmet. Alt skjer 5. september.

Stavanger Triatlon

Stavanger Triathlonklubb har gleden av å invitere til den åttende utgaven av Stavanger Triathlon, og også norgesmesterskapet i normaldistanse. Konkurransen blir arrangert i og rundt Stokkavannet, med sykling ut til åpent hav ved Tungenes fyr. Her kan arrangøren garantere både med og motvind.


På normaldistansen svømmer man en runde rundt en øy før man returnerer til skiftesonen. Etter en tidvis hard, men rask sykkeletappe kommer man tilbake til Stokkavannet. Løpeetappen er langs vannet på ett tettpakket grusunderlag før målgang rett ved skiftesonen.

Av hensyn til covid-19 situasjonen blir det rullende start. Skiftesonen blir i år utvidet slik at man kan opprettholde anbefalt avstand til andre deltagere.

Det er som regel godt vær og alltid uhøytidelig og flott stemning på Stavanger Triatlon. Alle er velkomne, og arrangøren legger til rette for at alle skal nå sine mål, om det er første gjennomføring av triatlon eller pers.

Bilder supplert av Stavanger Triatlonklubb/Stavanger Fotoklubb.

  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Surpas - the future of triathlon
  • Apollo Sports
  • Scandic
  • Kongsberggruppen
  • DNV