Hove Triatlon 2020

Hove Triatlon, Sørlandets vakreste utfordring, har vært en tradisjon for svært mange siden oppstartsåret 2009. Mange av årene har det vært helt fullt med ivrige triatleter i absolutt alle aldre. Tre deltakere har vært med alle gangene; Bjørn Syvertsen, Torbjørn Trommestad og Arne Heggland er de vi kan gratulere og bøye oss i hatten for. Tønsberg TKs Audun Berg rører oss også. Han tok 4. plassen på normaldistansen, i sterk kontrast til legenes spådommer etter en svært alvorlig trafikkulykke i fjor.

Endre Espedal og Solveig Natvig Løvseth i god form

Etter et langt avbrekk når kroppen ikke fungerte som normalt, er det fantastisk å se Solveig tilbake nesten på nivået hun hadde i fjor sommer. Solveig, fra Trondheim Triatlonklubb, gjennomførte et solid løp fra begynnelse til slutt. Hun kom opp fra vannet som nummer to, 8 sekunder bak Aneta Grabmüllerová fra Oslostudentenes IK, men hadde spist opp det meste av forspranget allerede ut av skiftesonen. Hun kom tidlig i tet på syklingen og hadde over ett minutts ledelse inn i skiftesonen. Aneta gjennomførte også et imponerende løp og ble til slutt nummer 2. Bakfra kom Thea Hovda sterkt på løp og tok også en plass på pallen.

Endre, som representerer Haugesund triatlonklubb, var egentlig aldri truet. Allerede etter svømmingen ledet han med et halvminutt på neste eliteutøver, men juniorene som også konkurrerte om kongepokalen var sterke. Sebastian Wernersen og Cedrik Bakke Christophersen fra Tønsberg TK var bare fire sekunder bak på dette tidspunktet. Etter første av to runder på sykkelen kunne de ikke lenger se han framfor seg, og inn i skiftesonen lå de to klubbkameratene halvannet minutt bak Endre. I juniorklassen vant Cedrik til slutt med 17 sekunder foran kameraten, mens landslagskollega Erik Nygaard Madsen fra Haugesund TK ble nummer tre.

Cedrik og Sebastian var også nummer to og tre i mål totalt, bare slått av Endre. I seniorklassen var det Petter Ellingsbø fra Hamar IL som tok sølvet, og fjorårets vinner i Hove Tri Andreas Mathingsdal Pedersen tok bronsen.

Ungdomsmesterskapet

Med totalt 19 startende hvorav 8 jenter på ungdomsmesterskapet var det veldig gledelig å se 11 klubber representert. Marie Therese Wulst fra Haugesund TK vant oppskriftsmessig foran tvillingsøster Lara i jenteklasse 15-16 år, og Pernille Rønnevik fra samme klubb vant 13-14 årsklassen. Maren Sandqvist Bjorli, som nå representerer Bergkameratene, tok sølv i den yngste klassen, og Emma Jacobsen fra Haugesund tok bronse. Også Vile Krakstad gjorde et flott løp i denne klassen. Gyrid Nagell Skogland tok bronsen i den eldste jenteklassen, også hun fra Haugesund. Klubben i Haugesund har vært svært dyktig på å skape et godt jentemiljø og er stadig sterkt representert i ungdoms- og juniorklassene.

Erik Berling Grande fra Oslo Idrettslag var sterk, og vant gutter 15-16 år, foran Oliver Mosand fra Tønsberg TK og Sander Tollevik fra Haugesund TK. Kristian Holmgaard fra Trondheim TK sikret seieren i 13-14-årsklassen etter sterk sykling. Felix Almløf fra Nittedal TK løp sterkt inn til sølv, foran Noah Aarøy, Haugesund TK. Både blant jentene og guttene var det tett, og kamp om medaljene.

Begeistring

Det beste med triatlon er mestringsopplevelsen!

Erik Marki Bjorli og Margit Ims var raskest i NM for agegroup

Bjorli fra Bergkameratene IL var raskest i klassen M45 i skiftesonen, raskest på sykkel og raskest på løp i NM for agegroup. Det holdt til seier. Det var likevel i underkant av 2 minutter mellom han og andremann Henrik Samdal, OI og M30, i mål. Et halvt minutt senere kom Martin Digranes, M25, fra NHHI i mål. Margit Ims var raskeste kvinne totalt. Hun representerer Skarphedin IL og stilte i K35-klassen. Margit hadde et jevnt sterkt løp. Kerstin Kalsås fra Kristiansand TK i samme aldersklasse var bare 7 sekunder bak, mens Beate Lærum Berg, Skagerrak Sportsklubb, i K40 var 21 sekunder bak. Sterke agegroupere deltok i alle aldersgrupper tom. K60 og M75. Eldste deltaker var Olav Ellefsen fra Stavanger Triatlon Klubb, og eldste som gjennomførte var Hjalmar Schiøtz fra Tønsberg TK. Hjalmar, som fikk enda en norgesmestertittel i M70, kom inn på tiden 1:32:56!

En konkurranse for alle

I år måtte Arendal Triatlonklubb kutte ned på omfanget på arrangementet grunnet koronarestriksjoner. Dessverre måtte miksstafetten og barnearrangementet avlyses. Vi er likevel imponert over hvordan Arendalsklubben klarte å gjennomføre et så komplekst arrangement som dette, med mosjonistkonkurranser på normal- og sprintdistanse, NM for elite, juniorer og agegroup, og UM.

Tønsberg TKs Audun Berg

Uvant distanse for langdistanseutøvere

Allan Hovda og Kaja Bergwitz-Larsen kom seirende ut av konkurransen på normaldistansen.

For Allan Hovda var dette en litt ukjent øvelse. Dette var ca andre gang han har deltatt på triatlon kortere enn 70.3.

Fotokreditering

Foto: Mikal Iden, Jan Espen Thorvildsen, Knut Helge Stenseth

  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Surpas - the future of triathlon
  • Apollo Sports
  • Scandic
  • Kongsberggruppen
  • DNV