Det spirer og gror i nord!

Tromsø Triathlonklubb arrangerte for første gang TriCamp på Bardufosstun forrige helg. Halve klubben stilte opp (22 stk) til ca.16 effektive treningstimer. 5. September arrangerer vi klubbens tredje klubbmesterskap, forteller styreleder i klubben, Marius Tzatchev. Og neste år inviteres også andre klubber til Tromsøs tricamp.

Deltakere i alle aldre

Campdeltakerne var i år 10 kvinner og 12 menn i alder fra 20 til 51 år.

Hardt-satsende 20 år gamle Ole Bernard Fuskevåg er en av disse. Ole Bernard har ambisjoner om å kvalifisere til VM i 70.3 i aldersgruppen 18 til 24 år. Han forteller at campen var veldig bra planlagt og at dette var en god treningshelg for ham. Han legger til:

"man fikk fylt på med etterlengtet teknikktrening i bassenget med en god trener på kanten".

Han fikk vist at han har trent seriøst dette året. Å delta på campen betyr også at han får vist sin støtte til klubben. 

51-år gamle Heidi Emaus var også blant deltakerne. Også hun trekker fram at campen var godt planlagt og utført når vi spør henne hvordan hun opplevde helgen, ..

"både for trening i alle disiplinene, og veiledning på teknikk - utfordrende og artig med mange treningsøkter".

Heidi skal debutere på triatlon og dette er grunnen til at hun meldte seg på samlingen. Hennes ambisjoner er "å mestre de tre utfordringene i en og samme konkurranse".

Vi ønsker dem masse lykke til!

Med triatlon som lidenskap

Komplett treningsprogram

Programmet startet fredag ettermiddag med kjerne/styrketrening, etterfulgt av løpedrills og rolig løpeøkt. Lørdag gjennomførte deltakerne en svømmeøkt før langkjøring på sykkel, med to alternative lengder/ruter. På ettermiddagen ble det opplæring i svømmeteknikk med veiledning og drills, før middag og aktivitetsleker.

Ny svømmeworkshop før intervalløkt løping og til slutt restitusjonsøkt på sykkel sto på programmets siste dag. 

Turene gikk selvfølgelig gjennom vakkert landskap til blant annet Finnfjordbotn, Sørreisa og Rundhaugen.

Tilbud om laktat og Vo2 maks test

Laktat/Vo2-test var et tilbud via Bardufosstun som 5 deltakere valgte å benytte seg av. Vi har generelt hatt fokus på å bygge kunnskap om intensitetstyring da vi ser at mange i sin entusiasme ender med å trene for hardt for ofte, forteller Marius.

 

  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Surpas - the future of triathlon
  • Apollo Sports
  • Scandic
  • Kongsberggruppen
  • DNV