Lillomarka Arena triatlon – nytt og spennende arrangement på terminlisten

Lillomarka Arena triatlon blir et kompakt og publikumsvennlig stevne i et idyllisk område uten forstyrrende biltrafikk. Lillomarka Arena er et helt nytt og flott anlegg i Grorud bydel, ikke så langt unna Gjelleråsen i Akershus. Arenaen har en 2,5km asfaltert løype som brukes til syklingen. I alle klassene vil det være lov å ligge på hjul (draft legal).

- Vi ønsker å ha fokus på barn, ungdom og junior i stevnet men også mosjonister, age group og elite får et godt tilbud på sprintdistansen. Det blir separate starter for kvinne- og herreklassene på sprint.

Det forteller Truls Wagener som er arrangementsansvarlig for Høybråten og Stovner.

Svømmingen vil foregå i Steinbruvannet, som er et idyllisk badevann. Løpingen gjennomføres på blandet underlag inne i eller rett på utsiden av arenaen.

Publikum vil kunne følge mye av løpet og arenahuset med kafeteria vil være samlingspunktet. Arenaen ligger i Grorud bydel. Det er mange overnattingsmuligheter i Oslo.

Vi har spurt arrangementsansvarlig om det er noe spesielt deltakerne kan trene på for å gjøre et godt løp. Han forteller:

- Den tekniske sykkeløypa som supersprint skal gjennom 4 ganger og sprint 8 er nok det mest utfordrende for deltakerne. Trening på svinger, korte bratte bakker oppover og nedover og valg av girutveksling er lurt. Det blir offisiell trening i løypa lørdag 8/6.

  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Nordic Choice Hotels
  • Larsen Consult
  • Fursetgruppen