Landslagstrener Alexander Skeltved har blitt tildelt plass på Olympiatoppens utviklingsprogram for trenere.

«Trenerløftet», som Olympiatoppen har kalt programmet, er for unge, talentfulle og ambisiøse trenere, og det har som mål å få frem enda flere utøvere på internasjonalt toppnivå. Olympiatoppen setter en rekke krav til trenerne for at de kan få være med på programmet. Til gjengjeld får deltakerne god og systematisk oppfølging.

Om hvordan takle situasjoner som handler om motivasjon, sykdom, skader, sosialt samspill og trener-utøver relasjonen

Hver trener får jevnlige besøk av en veileder gjennom et helt år. I tillegg skal det være regionale samlinger. Alexander vil få veiledning fra Morten Ivarsen, som har sin bakgrunn fra padling. Han har jobbet med de beste norske padlere, blant annet Erik Verås Larsen og Olav Tufte. Alexander forteller:
- Jeg tror den erfaringen han har som landslagstrener og sportsjef samt jobben i OLT gjør at han kan utfordre meg som trener og kanskje på hvordan jeg opptrer i samspillet med utøvere. Jeg vet at det også vil være temaet for Trenerløftet, mer enn teoretisk kunnskap om trening.

Alexander har også forventninger om å lære noe fra de regionale samlingene, hvor trenerne vil komme fra veldig ulike idretter:

- Det er trenere med fra stup, svømming, turn, friidrett, håndball og fotball, sannsynligvis også flere idretter. Jeg tror at et slikt mangfold gjør at man kan få gode diskusjoner og kanskje bli utfordret på nye måter å tenke på. Det er viktig og interessant å se hvordan trenere fra andre idretter takler situasjoner som handler om motivasjon, sykdom, skader, sosialt samspill og trener-utøver relasjonen. Det kan komme mange gode diskusjoner.

Selv om Alexander i utgangspunktet var skeptisk, så han på Trenerløftet som et spennende program, hvor han kunne lære noe verdt å ta med inn i rollen som landslagstrener. Grunnen til at han var litt skeptisk var at han allerede er i et veldig utviklende miljø:

- Det trenerteamet vi har i triatlon med meg, Olav og Arild, er veldig utviklende og lærerikt å være en del av. Samtidig har jeg hatt oppfølging av Michael Jørgensen fra OLTV [Olympiatoppen Vestlandet], der vi har jobbet med å definere meg som trener gjennom han som coach/mentor. Det har jeg fått mye igjen for.

Når han satt seg inn i programmet er han likevel svært glad for at han søkte seg inn, og ser fram imot veiledningen og samlingene.

Olympiatoppen fikk en gave fra Sparebankstiftelsen DNB på 9 millioner kroner i fjor, og det er dette som har gjort det mulig for Olympiatoppen å sette til livs ønsket om å bidra til kompetanseheving for trenere og derigjennom morgendagens toppidrettsutøvere. Vi har stor tro på at Alexanders utøvere allerede vil gjøre det bra i sesongen som kommer.

 

Foto: Mikal Iden.

Sebastian Wernersen begynte 2019 med beskjed om at han er tatt ut på landslaget

Sebastian er nå på juniorlandslaget i triatlon

Rett før jul løp 16-åringen fra Tønsberg under kravtiden på 5000 meter i et testløp på Bislett. Svømmekravet tok han på treningssamlingen i Oslo i november. Eliteutvalget i Norges Triatlonforbund besluttet i romjulen at Sebastian tas ut t …

LES MER
Landslagsleir på Playitas

Jevnt og trutt mot en flott sesong i 2019

Hva skjer på landslagssamlinger og hvor tøft er det egentlig? Blir man så godt kjent med hverandre at man blir som en familie å regne? Landslaget tilbrakte store deler av årets første måned på Playitas, Fuerteventura. Alle var med, med un …

LES MER
Landslagene 2019

Landslagene 2019

Norges Triatlonforbund har nå tatt ut landslaget for 2019-sesongen. Landslagene vil bestå av fem utøvere på World Cup laget, to på Europa Cup laget og to juniorutøver. Eliteutvalget har også gjort noen justeringer på kriterier for uttak t …

LES MER
Uttak 2019

Uttak 2019

Norges Triatlonforbund har definert ulike landslag basert på hvilket nivå i karrieren utøverne befinner seg i. Det er likevel slik at alle medlemmene blir invitert med på konkurranser og samlinger i fellesskap. Da er vi ett landslag som h …

LES MER
  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Nordic Choice Hotels
  • Larsen Consult
  • Fursetgruppen