H3 og Halsnes – herlige tilføyelser til triatlon

To helt nye arrangementer arrangeres på Østlandet på sensommeren. Halsnes Triatlon arrangeres av Aurskog Høland Triatlonklubb første helgen i august og H3 Hamar By Triatlon arrangeres 16. september. H3, med Hamar IL som arrangør, består av en serie konkurranser gjennom sommeren – maraton, open water og triatlon.

Mens H3 er midt i byen, hvor vi kan forvente mye liv og mye publikum, er Halsnes dets rake motsetning, med fokus på naturopplevelser. Her er det fredfullt, og ikke mye påvirket av mennesker. Likevel, det er et sted som ikke er langt unna, dersom du bor i det sentrale østlandsområdet. Halsnes er ved innsjøen Mjermen i Aurskog-Høland kommune, ikke så langt fra Øyeren, og en drøy times kjøretur fra Oslo.

– Halsnes ligger på en fin halvøy i naturskjønne omgivelser og er etter vår mening midt i blinken for å arrangere triatlon.

Det sier løpsleder Ben Terje Moen. Han forteller videre at det er mange idylliske muligheter i Aurskog-Høland, en kommune med «høy vanntetthet». Klubben var likevel uten tvil om hvor de skulle arrangere triatlon. Her er en flott badestrand, muligheter for å campe, og vakre ruter for landeveissykling.

Halsnes Triatlon arrangeres for første gang i 2018. Klubben har som mål å etablere et arrangement som gir et tilbud til alle. Ben Terje utdyper:

– Om du er barn, ungdom, mosjonist, eliteutøver eller bare vil teste ut hva triatlon er, så har vi distanser for alle.

Klubben sikter høyt og har laget en arena som omfavner MiniTri, BarneTri, SuperSprint, Sprint og Olympisk.

Halsnes Triatlon blir ikke bare tøffe og utfordrende triatlonkonkurranser, men også en fullstappet weekend med masse aktiviteter, der man samles for å både slappe av, får fine opplevelser, være i aktivitet og nyte triatlonmiljøet. Ta med teltet, barna, venner, kjente og bli med å lag god stemning på Halsnes.

Også Hamar IL har som mål å skape et arrangement som er for alle. H3 By Tri er en sprint som kan gjennomføres individuelt eller som stafettlag. Starten, på søndag 16. september, er ved Stupetårnet og deltakerne svømmer i Mjøsa. På sykkelsetet går turen over Stangebrua til Vestbygda, før konkurransen avgjøres på løp via Ridehusstranda ut til Domkirkeodden og tilbake. Her er det også naturvakkert. Erik Jungeling fra arrangørklubben utbryter:

– Vi er Mjøsas Barcelona! Arenaen til H3 Hamar ByTriatlon ligger midt sentrum med et verdensberømt stupetårn og Norges største innsjø som svømmebasseng.

H3 er også en konkurranse det er lett å komme til med bil eller tog, både fra Østlandet og Trøndelag.

Hamar IL legger vekt på trygghet, glede og mestring.

– Vi er opptatt av å ha et arrangement som ikke gaper over for mye. Vi skal nærme oss fjellet fra dalen. Vi arrangerer ikke større enn at vi er sikre på at alle blir godt ivaretatt, både deltagere, funksjonærer og publikum. Da tror vi betingelsene er gode for at alle sitter igjen med gode opplevelser og at det synger litt stolthet i magen etterpå.

Les mer om Halsnes

Les mer om H3 Hamar ByTriatlon

  • Trimtex
  • Garmin Norge
  • HUUB
  • Nordic Choice Hotels
  • Squeezy Sports Nutrition
  • Larsen Consult
  • Fursetgruppen