En unik utfordring

Konkurransen i Lillomarka er ny i år, og byr på nye, unike utfordringer. Her har vi korte, bratte bakker som skal forseres flere ganger i en rundløype på sykkelen, og løpinga er heller ikke flat.

Det er ikke lov eller fordel å ha temposykkel i denne konkurransen. Du må være aktiv på sykkelen hele tiden, det er ingen hvile, det er teknisk og svinger.  Dette blir en kjempegøy utfordring for alle som har lyst til å kjenne ekstra på mestringsfølelsen!

Trygt for de som ikke er vant til å ligge på hjul?

Ungdom, kvinner, menn og mosjonister vil ha egne starter, slik at ikke alle vil være i løypa samtidig. Terrenget vil også skille ganske mye på utøverne, slik at utøvere vil være spredd godt i løypa, mener en av initiativtakerne, Pål Magndal fra Nittedal IL. Han poengterer også at løypa er beregnet for rulleskiløpere, som ikke har bremser, så på sykkel føles dette veldig trygt.
Løypa innbyr ikke til gruppesykling, fordi den er såpass kupert og teknisk så er det ikke like lett å ligge på hjul. Her får du endelig muligheten til å prøve å sykle i felt med andre på et skjermet område.

Populært badevann og rekreasjonsområde

Rulleskiløypa ligger ved et populært badevann, Steinbruvannet, hvor starten går ved demningen. Løpingen er to runder på asfalt og grus. Her er det kupert, så løpeløypa vil skille den også. Siden syklinga er mer kupert enn du kanskje er vant til, så starter du nok med litt tunge bein. Ha igjen litt krutt i beina til løpingen, råder Pål.

Barnekonkurransen

Barnekonkurransen starter i Badedammen, et mindre vann sør for Steinbruvannet. Her er det grunt og fint! Denne konkurransen får selvfølgelig en egen starttid. Her satser vi på enormt med mestring og idrettsglede! 

Flott for publikum

Arenaen er kompakt. I bygget er det noen dusjer, det er også kafe. Publikum kan ha full oversikt fra kafeen, hvor de kan se opp på syklinga. Løperne vil de også kunne følge godt med på. 

Slik eliten kjører, bare enda bedre!

Initiativtakerne har utviklet et konsept som simulerer opplevelsen til eliten, når de kjører korte runder i felt på stengte områder. Samtidig har de lagt vekk på å ha en sikker arena, med en avskjermet og kontrollert konkurranse.

Distanser swim bike run
Tilpasset barn 25m 400m 100m
Sprint 750m 20km 5km
Supersprint 375m 10km 2,5km

Lignende arrangementer

Mestring, fellesskap og begeistring

Oslo Trifestival arrangeres for første gang 15. september 2019. Arrangementet vil foregå på Sørenga, hvor deltakerne kan svømme, sykle og løpe i trygge omgivelser. Årets arrangement er forbeholdt barn og unge, i alderen 4 - 16 år, som er glade i å trene variert og allsidig. Distansene er tilpasset barnas alder. I år vil festivalen kun foregå over én dag, men det er planlagt en utvidelse allerede i 2020. Arrangør er Norges Triatlonforbund i samarbeid med en rekke lokale triatlonklubber og idrettslag.

Les mer

Norgescup finalene i Risør

Velkommen til Risør TRI 2019 med sprint- og supersprint distanser med finalene i NorgesCup 2019 midt i vakre Risør siste helgen i september. Risør TRI er en unik by-triatlon som arrangeres midt i Risør historiske sentrum, som skaper en intim ramme rundt hele arrangementet.

Les mer

  • Trimtex
  • Intersport
  • Garmin Norge
  • Smartfish Sport
  • HUUB
  • Nordic Choice Hotels
  • klubben.no
  • Squeezy Sports Nutrition
  • Larsen Consult